Μελέτη Μικροκλίματος και η Επίδρασή του στην Καταλληλότητα Καλλιέργειών - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η βασική θεματολογία της συγκεκριμένης εργασίας είναι η δημιουργία ενός δικτύου αισθητήρων η καταγραφή των τιμών και η επεξεργασία τους μέσω ενός μικροελεγκτή (Arduino). Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζεται μια υλοποίηση της αξιοποίησης των παραπάνω για την ανάλυση καταλληλότητα καλλιεργειών ανάλογα με τις μικροκλιματικές αλλαγές και την εξέταση εδαφικής καταλληλότητας. Για τον σκοπό αυτό το δίκτυο αισθητήρων συνδέεται με ένα υπολογιστικό σύστημα μέσω ασύρματου δικτύου και τα δεδομένα αποστέλλονται με την μορφή χρονοσειρών. Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων κατάλληλη για την διαχείριση χρονοσειρών και την οπτική αναπαράσταση τους μέσω ενός πίνακα οπτικοποίησης μέσω του εργαλείου ανοιχτού κώδικα με το όνομα Grafana. Ως αποτέλεσμα είναι εφικτή η δημιουργία ειδοποιήσεων ανάλογα με τα δεδομένα και δημιουργώντας τα αντίστοιχα ερωτήματα (queries). Τέλος παρουσιάζεται πειραματικά ένα μοντέλο πρόβλεψης τιμών (forecasting) και συνολικά παρουσιάζεται η πειραματική παρουσίαση της προσέγγισης και η δοκιμαστική καταγραφή χρονοσειρών.
Keywords: Αγρομετεωρολογία, Καταλληλότητα Καλλιέργειας, Εδαφική Καταλληλότητα, Arduino, IoT