ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με θέμα “Εργαλεία για ηλεκτρονική υποστήριξη της μελέτης χειρογράφων” περιλαμβάνει την καταγραφή των μέσων και των εργαλείων που βοηθούν στην ενίσχυση της μελέτης και της έρευνας παλαιογραφικών χειρόγραφων στο παρόν. Αντικείμενο της εργασίας αποτελεί αρχικά η ενημέρωση της θεματικής ενότητας της επιστήμης της παλαιογραφίας και επομένως το γιατί μας απασχολεί. Ειδικότερα αναπτύσσεται η επισκόπηση του χειρόγραφου και των κωδικών της επιστήμης αυτής. Μετέπειτα η πτυχιακή αυτή αναφέρεται στην καταγραφή των εργαλείων και στο πώς συνεισφέρουν στην ηλεκτρονική υποστήριξη της μελέτης των χειρογράφων. Επιπρόσθετα επεξηγείται το πώς η τεχνολογία και η σωστή χρήση της έχει επιφέρει σημαντικές εξελίξεις και διευκολύνσεις.

This thesis on "Tools for electronic support of the study of manuscripts" includes the recording of media and tools that help to enhance the study and research of ancient manuscripts today. The object of the work is initially the update of the thematic unit of the science of paleontography and therefore why it concerns us. In particular, the overview of the manuscript and codes of science is developed. Afterwards, this thesis refers to the recording of the tools and how they contribute to the electronic support of the study of manuscripts. In addition, it is explained how technology and its use has brought about important facilities.
TOOLS FOR ELECTRONIC SUPPORT OF THE STUDY OF MANUSCRIPTS
Keywords: Παλαιογραφία, Χειρόγραφα, Κώδικας, Τεχνολογία, Ηλεκτρονικά Εργαλεία, Ψηφιακή Υποστήριξη.; Palaeography, Manuscripts, Code, Technology, Electronic Tools, Digital Support