“A Mountain Triptych”: Μια μελέτη της βίντεο performance με αφορμή το προσωπικό βίωμα - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η διπλωματική εργασία με τίτλο “ “A Mountain Triptych”: Μια μελέτη της βίντεο performance με αφορμή το προσωπικό βίωμα” εξετάζει την εξέλιξη της βίντεο τέχνης, επικεντρωμένη στη βίντεο performance και τη βίντεο εγκατάσταση, με έμφαση στη σχέση σώματος, ταυτότητας και τεκμηρίωσης. Αναλύει την επίδραση της μετάβασης από τις αναλογικές στις ψηφιακές τεχνολογίες, και πώς αυτή έχει επηρεάσει τις καλλιτεχνικές εκφράσεις. Το πρώτο μέρος μελετά την ιστορική ανάπτυξη της βίντεο performance, τονίζοντας την αναδιάρθρωση της αναπαράστασης του σώματος και της ταυτότητας μέσω νέων τεχνολογιών. Το δεύτερο μέρος εστιάζει στο έργο βίντεο εγκατάστασης "A Mountain Triptych", το οποίο χρησιμοποιεί τη δομή του τρίπτυχου για να εξερευνήσει το προσωπικό βίωμα συμπτωμάτων αποπροσωποποίησης και αποσύνδεσης μέσα από τη φόρμα του τρίπτυχου και άλλων συμβολισμών. Περιγράφει τη διαδικασία δημιουργίας του έργου και την ενσωμάτωσή του ηχητικού στοιχείου για ενίσχυση της εμπειρίας του θεατή. Συνολικά, η εργασία στοχεύει να αναδείξει τη συμβολή της βίντεο performance και της μορφής του τρίπτυχου στην κατανόηση των ψυχολογικών και συναισθηματικών καταστάσεων στη σύγχρονη βίντεο τέχνη.
Keywords: Αποσύνδεση-αποπροσωποποίηση, τρίπτυχο, βουνό, αρχείο, εγκατάσταση, video performance, βίντεο τέχνη, σώμα