Ανίχνευση ύπαρξης κρούσματος ασθένειας μέσα από κείμενα του κοινωνικού ιστού - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη τίθεται υπό μελέτη η ανίχνευση κρούσματος κορονοϊού μέσα από κείμενα του κοινωνικού ιστού, και πιο συγκεκριμένα από το Twitter. Αναλυτικότερα, η γρήγορη εξάπλωση του covid-19 άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα της σύγχρονής κοινωνίας και κύριο ρόλο σε αυτό διαδραμάτισαν τα μέτρα και οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από τις αρμόδιες αρχές σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα η έννοια της πανδημίας εισάχθηκε στην καθημερινότητα των πολιτών την άνοιξη του 2020 και σε συνδυασμό με τον κοινωνικό περιορισμό, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκτοξεύθηκε. Ο κοινωνικός ιστός, και ιδιαίτερα το Twitter έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για την ανίχνευση κρουσμάτων επιδημίας. Η έγκαιρη ανίχνευση των κρουσμάτων αυτών μπορεί να οδηγήσει στην χαρτογράφηση της διάδοσης της ασθένειας και την έγκαιρη παρέμβαση των αιτίων για την αντιμετώπισή της. Στόχος της εργασίας αυτής είναι η υλοποίηση συστήματος αυτόματης αναγνώρισης κρουσμάτων ασθένειας μέσα από επεξεργασία κειμένου που δημοσιεύουν οι χρήστες του Twitter στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.
Keywords: κορονοϊός αλγόριθμοί μηχανικής μάθησης σύστημα ανίχνευσης