Το Dewey Decimal Classification System - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία θα παρουσιαστούν αρχικά κάποιες γενικές έννοιες και κατηγορίες της ταξινόμησης στον χώρο των βιβλιοθηκών. Έπειτα θα μελετηθούν οι διάφοροι τύποι και τα συστατικά στοιχεία των ταξινομικών συστημάτων. Στην συνέχεια, θα παρουσιαστεί το ταξινομικό σύστημα Dewey, ξεκινώντας με την ιστορία του, το περιεχόμενό του και την χρήση του και μελετώντας στη συνέχεια τα δομικά του στοιχεία και τα βήματα ανάθεσης ταξινομικού αριθμού. Ειδική μνεία γίνεται στην ανάθεση ταξιθετικού αριθμού και την χρήση της μεθόδου Cutter. Ολοκληρώνοντας την εργασία, παρουσιάζονται συμπεράσματα και μελλοντικές κατευθύνσεις για το DDC καθώς και κάποια γενικά συμπεράσματα για την ταξινόμηση στον χώρο των βιβλιοθηκών.

The purpose of this study is to present the Dewey Decimal Classification System (DDC), as well as some key elements of library classification. Firstly, some concepts and categories of library classification will be presented, followed by the different types and the features of library classification schemes. In the second part, the DDC will be presented, starting with its history, its contents and its use and continuing in the third chapter with its structural elements and the steps followed for determining an accurate classification number. The assignment of call numbers will be studied as well, focusing in Cutter numbers in particular. Lastly, conclusions and future developments of the DDC will be presented, as well as some general conclusions regarding library classification.
Keywords: Ταξινόμηση, DDC, OCLC, απαριθμητικά ταξινομικά συστήματα, σημειογραφία, θεματική ανάλυση, ταξινομικοί αριθμοί, ταξιθετικοί αριθμοί; Classification, DDC, OCLC, enumerative classification schemes, notation, subject analysis, classification numbers, call numbers