Το μεταφραστικό έργο και τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Με στόχο τη δημιουργία ενός όσο το δυνατόν αρτιότερου συγγράμματος, ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο, πρόκειται για ανάλυση και ερμηνεία του ζητήματος των πνευματικών δικαιωμάτων σε συνδυασμό με το μεταφραστικό έργο. Η εργασία ολοκληρώθηκε κατόπιν ενδελεχούς μελέτης της ελληνικής νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, διεθνών συμβάσεων και κοινοτικών οδηγιών, σχετικής βιβλιογραφίας, καθώς και βιβλιογραφίας που αφορά τη μετάφραση ως διανοητική διαδικασία και κλάδο του επιστητού.
Keywords: Μετάφραση, μεταφραστικό έργο, δικαιώματα, δικαίωμα, ιδιοκτησία, πνευματική ιδιοκτησία, νομική