Ζητήματα και προγράμματα πληροφοριακής παιδείας σε εφήβους: η περίπτωση της Βιβλιοθήκης του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Το θέμα της παρούσας διπλωματικής αφορά στις οργανωτικές και λειτουργικές διαδικασίες που απαιτούνται με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας (ΒΜΣΚ) τόσο ως κομμάτι του σχολείου γενικότερα, όσο και ως προέκταση της σχολικής τάξης ειδικότερα. Ήταν ένα αρκετά πρακτικό θέμα, αφού απαιτούσε την έντονη παρουσία και παρέμβαση της γράφουσας στο χώρο και στην ίδια τη συλλογή. Μια οργανωμένη και βελτιωμένη λειτουργία, θα μετατρέψει τη Βιβλιοθήκη σε ένα Κέντρο Πληροφόρησης για τη σχολική κοινότητα, αλλά και για το ευρύ κοινό. Όπως είναι γνωστό, ο αριθμός των δημόσιων σχολείων που διαθέτουν μια οργανωμένη βιβλιοθήκη είναι πάρα πολύ μικρός. Θέλουμε λοιπόν αυτή η προσπάθεια οργάνωσης και βελτίωσης της λειτουργίας να απολέσει το «εναρκτήριο λάκτισμα» προκειμένου να πραγματοποιηθούν κι άλλες αντίστοιχες ενέργειες στο νησί της Κέρκυρας και όχι μόνο.
Keywords: πληροφοριακή παιδεία, σχολικές βιβλιοθήκες, μουσικό σχολείο, Κέρκυρα, μουσικό σχολείο Κέρκυρας, προγράμματα πληροφοριακής παιδείας