Εφαρμογή ΑΙ και Big Data στον Τουρισμό - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η ανάλυση μεγάλων δεδομένων επιτρέπει στους προορισμούς να κατανοούν καλύτερα τη συμπεριφορά των ταξιδιωτών, λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα από πολλές πηγές όπως πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικές κρατήσεις, κριτικές και άλλες μορφές ψηφιακού αποτυπώματος. Με τη σωστή χρήση αυτών των δεδομένων, οι τουριστικοί οργανισμοί μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ, να ενισχύσουν τη διαχείριση των πόρων τους και να ενσωματώσουν πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτή η πτυχιακή εργασία στοχεύει στην ανάλυση των τρόπων με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη και τα μεγάλα δεδομένα εφαρμόζονται στον τουρισμό, εξετάζοντας παραδείγματα από την πραγματικότητα και διερευνώντας τις μελλοντικές προοπτικές αυτών των τεχνολογιών στη βιομηχανία του τουρισμού.
Keywords: Τεχνητή νοημοσύνη, μεγάλα δεδομένα, τουρισμός, εφαρμογή, απόξεση δεδομένων, κώδικας , ανάλυση