Ανάπτυξη εφαρμογής για την πρόβλεψη αγοράς τραπεζικών προϊόντων μετά από τηλεφωνικό marketing - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Στην παρούσα εργασία χρησιμοποιείται το σετ δεδομένων Bank Marketing από το UC Irvine Machine Learning Repository για την ανάπτυξη ενός συστήματος υποστήριξης αποφάσεων για την ενίσχυση του στοχευμένου τραπεζικού τηλεφωνικού μάρκετινγκ. Στο πρώτο μέρος της εργασίας πραγματοποιείται η ανάλυση του σετ δεδομένων για την καλύτερη κατανόηση των στατιστικών συσχετίσεων μεταξύ των μεταβλητών του σετ δεδομένων. Στη συνέχεια εφαρμόστηκαν τεχνικές προετοιμασίας στις μεταβλητές του σετ δεδομένων με σκοπό την χρήση τους στην εκπαίδευση αλγόριθμων μηχανικής μάθησης. Κατά την εκπαίδευση, έγινε σύγκριση επιδόσεων μεταξύ αυτών των αλγόριθμων με τον βέλτιστο αλγόριθμο να είναι ο Extreme Gradient Boosting. Τέλος, χρησιμοποιώντας τον βέλτιστο αλγόριθμο, έγινε η υλοποίηση του συστήματος υποστήριξης αποφάσεων με τη μορφή μίας διεπαφής προγραμματισμού η οποία εφαρμόστηκε σε μία διαδικτυακή εφαρμογή διαχείρησης πελατολογίου, με σκοπό την προσομοίωση περίπτωσης χρήσης.

In this paper, the Bank Marketing dataset from the UC Irvine Machine Learning Repository is used for the development of a decision support system to enhance targeted bank telemarketing. In the first part of the paper, the dataset is analyzed to better understand the statistical correlations between its variables. Subsequently, data preprocessing techniques were applied to the dataset's variables for their use in training machine learning algorithms. During training, performance comparisons were made between these algorithms, with the optimal algorithm being Extreme Gradient Boosting. Finally, using the optimal algorithm, the decision support system was implemented in the form of an application programming interface, which was applied to a web-based customer management application to simulate a use case.
Keywords: μηχανική μάθηση, συστήματα υποστήριξης αποφάσεων, τηλεφωνικό μάρκετινγκ, τραπεζικό μάρκετινγκ; machine learning, decision support systems, telemarketing, bank marketing