«Επέτειος 200 χρόνων από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Αναδιφώντας τις αρχειακές πηγές της Ελλάδας: Η περίπτωση της Βιβλιοθήκης της Βουλής». - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις δράσεις που οργάνωσε η Βιβλιοθήκη της Βουλής για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Αρχικά τονίζεται η διαχρονική σημασία των αρχείων ως τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναφέρεται η μετάβαση δια μέσου των αιώνων από τον μνήμονα της αρχαιότητας στα ψηφιακά αρχεία της σημερινής εποχής. Έμφαση δίνεται στη δημιουργία ψηφιακών αρχείων, στη διαχείριση τους, στην προβολή και στη σημασία τους. Ακολουθεί η ιστορική αναδρομή της Βιβλιοθήκη της Βουλής, η παρουσίαση των συλλογών της – κατά κύριο λόγο οι ψηφιακές - και των δράσεων που είναι αφιερωμένες στην Επανάσταση του 1821. Τέλος, να σημειωθεί ότι κύρια πηγή για τη σύνθεση της εργασίας αποτέλεσε η σχετική βιβλιογραφία και η ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης της Βουλής.
Keywords: Βιβλιοθήκη, Αρχεία, Επανάσταση, 1821,