Law and Language in EU Legislation compared to British Legislation - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η σχέση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται μεγάλης αξίας, αφού και οι δύο έχουν διαμορφώσει και συνεχίζουν να διαμορφώνουν την Ευρωπαϊκή οικονομία και κουλτούρα. Εντός της Ένωσης, υπάρχουν διάφοροι τομείς με τους οποίους κάποιος μπορεί να ασχοληθεί. Ένας από αυτούς είναι η νομική γλώσσα που χρησιμοποιείται στις νομοθετικές διαδικασίες της Ένωσης. Ο σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι να συγκρίνει και να αντιπαραβάλει δυο διαφορετικές νομικές γλώσσες και να διερευνήσει το τρόπο με τον οποίο διαφορετικοί νόμοι δημιουργούνται βάσει δυο διαφορετικών νομοθετικών συστημάτων, το Βρετανικό και το Ευρωπαϊκό. Η νομική γλώσσα ήταν πάντα ένα ενδιαφέρον και πολύπλοκο ζήτημα καθώς δεν μπορεί να δοθεί ένας ξεκάθαρος ορισμός. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη μελέτη ασχολείται με την συγκριτική ανάλυση δύο νομοθετικών συστημάτων όσον αφορά τα γλωσσολογικά τους μέσα. Με τη σύγκριση και την ανάλυση των δύο ειδών νόμων, μια καινούρια οπτική παρουσιάζεται. Τα δύο κείμενα υπό ανάλυση επιλέχθηκαν με βάση την ομοιότητά τους σε περιεχόμενο, γλώσσα και συλλογιστική. Επιπλέον, οι γλωσσολογικοί όροι επιλέχθηκαν με σκοπό να παράσχουν μια πιο ξεκάθαρη ιδέα του τι είναι η νομική γλώσσα και πως χρησιμοποιείται στις νομοθετικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

The relationship between the European Union and the United Kingdom has always been considered of crucial importance, since both have shaped and continue to shape the European economy and culture. Within the Union, there are various fields that someone can work with. One of these is the legal language used in the legislative procedures of the Union. The aim of this dissertation is to compare and contrast two different legal languages and investigate how different laws are created based on two different legal systems, the British and the European one. Legal language has always been a fascinating and complex issue since no clear-cut definition can be given. As a result, the present study undertakes a comparative analysis of two legal systems as far as the linguistic means used are concerned. By comparing and analysing the two types of law, a new perspective is presented. The two texts under analysis were chosen to be as similar as possible on grounds of context, language and reasoning. Moreover, linguistic terms were selected in order to provide a clearer idea of what legal language is and how it is employed in the European legal procedures and the ones in the United Kingdom.
Keywords: Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, νομική γλώσσα, νόμος, νομοθεσία, οδηγία, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου; European Union, United Kingdom, legal language, law, Directive, Act