Πρακτική άσκηση στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Περιγραφή του φορέα και προκλήσεις - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα έκθεση αποτίμησης αφορά την πρακτική άσκηση Blue Book που πραγματοποίησε η φοιτήτρια στο ελληνικό τμήμα της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη μονάδα DGT.B.EL.1 στις Βρυξέλλες. Η πρακτική άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Επιστήμη της Μετάφρασης του Ιονίου Πανεπιστημίου και το περιεχόμενο της συνδέεται με το μάθημα Πολιτική Μετάφραση και Μετάφραση Κειμένων της ΕΕ. Αφού γίνεται μια σύντομη παρουσίαση του φορέα, περιγράφεται ο ρόλος της ασκούμενης και η συμμετοχή της στην παραγωγική διαδικασία. Έπειτα αναλύονται οι κύριες μεταφραστικές προκλήσεις που συνάντησε και οι στρατηγικές αντιμετώπισής τους και, τέλος, επιχειρείται μια κριτική αποτίμηση της πρακτικής άσκησης.
Keywords: μετάφραση, μετάφραση κειμένων της ΕΕ, πρακτική άσκηση Blue Book, Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή