Ο Πάτος: Μία ταινία μικρού μήκους, που ακολουθεί την ζωή πέντε αποφοίτων σε καιρό κρίσης και η θεωρητική της υποστήριξη. - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, περιλαμβάνει μία μικρού μήκους ταινία, με θεματολογία πέντε άτομα τα οποία παίρνουν πτυχίο και τις μελλοντικές τους ανησυχίες. Είναι ένα πειραματικό οπτικοακουστικό έργο με σκοπό μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο της σκηνοθεσίας και την απόκτηση περισσότερης τριβής με αυτό το αντικείμενο. Στόχος είναι ο εικαστικός πειραματισμός και η προσπάθεια υλοποίησης μιας αφηρημένης ιδέας σε σενάριο και έπειτα ολοκληρωμένο έργο. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας, εμπεριέχεται το θεωρητικό κομμάτι, μέσα στου οποίου τα διάφορα κεφάλαια, θα γίνει μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία των ταινιών μικρού μήκους, η υποστήριξη των σκηνοθετικών και σεναριακών επιλογών, και έπειτα η ανάλυση και αιτιολόγηση των ιδεών που παρουσιάζονται στην ταινία. Τέλος θα ακολουθήσουν οι τεχνικές διεργασίες που ακολούθησα για την υλοποίηση του έργου, οι δυσκολίες που αντιμετώπισα και τα συμπεράσματα.
Keywords: Ταινία μικρού μήκους, μαύρη κωμωδία, πειραματική ταινία, σουρρεαλισμός, μεικτά μέσα, animation, άγχος, χρόνος, καπιταλιστικό σύστημα.; Short film, black comedy, experimental film, surrealism, mixed media, animation, stress, time, capitalist system.