Η επιρροή του Κινηματογράφου στη διαφήμιση-δημιουργία διαφημιστικής ταινίας - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η περιοχή στην οποία εντάσσεται το θέμα της πτυχιακής εργασίας, είναι η διαφήμιση κι το πώς αυτή έχει επηρεαστεί από τον κινηματογράφο. Εκτενώς, γίνεται συστηματική μελέτη της εξέλιξης του κινηματογράφου κι της διαφήμισης, αλλά κι η σχέση που υπάρχει μεταξύ των δυο κλάδων. Η πορεία του κινηματογράφου έπαιξε ρόλο καθοριστικής σημασίας για τον κόσμο της τέχνης, τον πολιτισμό, αλλά και την οικονομία. Η διαφήμιση συγκαταλεγόμενη στον τομέα της πληροφορίας κι της πληροφόρησης, ορίζει την παγκόσμια οικονομία. Η σχέση των δυο κλάδων όπως παρουσιάζεται στην παρούσα εργασία είναι άκρως συνδεδεμένη κι εξαρτημένη. Τα στοιχεία που μοιράζονται , δημιουργούν ίσως μια νέα οπτική για κάθε κλάδο. Η μελέτη αυτή ολοκληρώνεται με τη δημιουργία μιας διαφημιστικής ταινίας μικρού μήκους, διάρκειας τριών λεπτών, όπου το διαφημιζόμενο προϊόν είναι η μπίρα της Ρεθυμνιακής Ζυθοποιίας Brink’s.
Keywords: κινηματογράφος, διαφήμιση