Ερευνητική Μελέτη της Ιδιωτικότητας σε Ιστοσελίδες με Υπηρεσίες Μετατροπής Αρχείων Video, Audio, PDF. Ποια είναι τα θέματα ιδιωτικότητας που μπορεί να έχουν; - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Από το 2018 που εφαρμόστηκε ο Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ,) κλήθηκαν όλοι οι φορείς και ιστότοποι που διαχειρίζονται και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, να συμμορφωθούν σε αυτόν. Τη δήλωση των φορέων προς τα υποκείμενα των προσωπικών δεδομένων για τη συμμόρφωσή τους στις απαιτήσεις του κανονισμού, αποτελεί η πολιτική απορρήτου η οποία πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους και πρέπει να περιλαμβάνει τον τρόπο που ενεργεί ο φορέας και το πώς διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα. Ένα πρόβλημα που παρατηρείται είναι ότι ο επισκέπτης και χρήστης ενός ιστότοπου διαθέτει τα προσωπικά του δεδομένα χωρίς να διαβάζει τις πολιτικές απορρήτου οι οποίες είναι κείμενα σύνθετα και μακροσκελή. Η πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο την αξιολόγηση της συμμόρφωσης στον ΓΚΠΔ, μιας κατηγορίας ιστότοπων οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες μετατροπής αρχείων. Η αξιολόγηση έγινε με μελέτη των πολιτικών απορρήτου των ιστότοπων. Για την υλοποίηση της αξιολόγησης επιλέχθηκαν 15 ιστότοποι και 17 κριτήρια. Για τη βαθμολόγηση των πολιτικών, τους επιλέχθηκε κλίμακα τριών βαθμίδων με βαθμούς το 0 για μηδενική συμμόρφωση, 1 για μερική και 2 για πλήρη συμμόρφωση. Από αυτήν δημιουργήθηκε ένας πίνακας βαθμολογιών στον οποίο απεικονίζεται η απόδοση στη συμμόρφωση της πολιτικής απορρήτου κάθε ιστότοπου για κάθε ένα από τα κριτήρια. Από τον πίνακα δημιουργήθηκαν διαγράμματα για την οπτικοποίηση των αποτελεσμάτων και από αυτά προέκυψαν συμπεράσματα.

Since 2018, when the European General Data Protection Regulation (GDPR) was implemented, all entities and websites that manage and process personal data, have been required to comply with it. The statement by the entities to the personal data subjects on their compliance with the requirements of the regulation is the privacy policy, a text which must be accessible to all and must report how personal data is processed. One common problem is that users dispose of their personal data without reading the privacy policies which are long and complex. The aim of the essay is to assess the compliance to GDPR of a category of websites that provide file conversion services. The evaluation was carried out by studying the privacy policies of the websites. 15 websites and 17 criteria were selected to carry out the evaluation. To rate the policies, a three-point scale was chosen, 0 for zero compliance, 1 for partial compliance and 2 for full compliance. A scoring table was created which illustrates the performance in privacy policy compliance of each site for each of the criteria. From the table, charts were created to visualize the results and drawn the conclusions.
Keywords: ΓΚΠΔ, Προσωπικά Δεδομένα, Πολιτική Απορρήτου; GDPR, Personal Data, Privacy Policy