Ανάλυση δεδομένων κοινωνικών δικτύων με εφαρμογή στο Twitter χρησιμοποιώντας εργαλεία της γλώσσας Python - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η πανδημία Covid-19 δεν έχει δημιουργήσει μόνο όλεθρο στις οικονομικές συνθήκες, στην φυσική υγεία, και στις συνθήκες εργασίας, αλλά έχει επίσης δημιουργήσει μια θέση στο μυαλό όλων των ανθρώπων παγκοσμίως. Με την χρησιμοποίηση διαφορετικών μεθόδων και τεχνικών επιχειρείται η ανίχνευση και εξαγωγή συναισθήματος από υποκειμενικές πηγές τις οποίες αποτελούν οι χρήστες του Twitter. Η στάση των ανθρώπων αυτών, οι απόψεις τους, οι επιθυμίες τους καθώς και τα σχόλια τους, διαμορφώνουν τα συναισθήματα τους ως προς το εξεταζόμενο θέμα. Η κατανόηση της κοινής γνώμης ως προς ένα θέμα δημόσιας υγείας κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη. Δεδομένου ότι η πανδημία έχει άμεσες επιπτώσεις στην ζωή μας, η ανάπτυξη ενός ελπιδοφόρου εμβολίου θεωρητικά θα έπρεπε ως επί το πλείστων να δημιουργεί θετικά συναισθήματα και προσμονή για επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό αποτελεί και την υπόθεση, η οποία διερευνάται στα πλαίσια της εργασίας αυτής.

The Covid-19 pandemic does not only affect economic conditions, physical health, and working conditions, but has also created a place in the minds of people all over the world. Using different methods and techniques, attempts are made to detect and extract emotion from subjective sources that are Twitter users. The attitude of these people, their views, their desires as well as their comments, shape their feelings regarding the issue under consideration. Understanding public opinion on a public health issue is particularly useful. Since the pandemic has a direct impact on our lives, the development of a promising vaccine should theoretically mostly create positive emotions and anticipation of a return to normalcy. This is the case and is being investigated in the context of this work.
Keywords: Big Data, Machine Learning, TextBlob, Gensim, NLP, Bag of Words, TF-IDF, Word2Vec; Big Data, Machine Learning, TextBlob, Gensim, NLP, Bag of Words, TF-IDF, Word2Vec