“To φαινόμενο της Συναισθησίας μέσα από το θεωρητικό έργο του Wassily Kandinsky” - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα διπλωματική εργασία είναι προϊόν μελέτης και επεξεργασίας βιβλιογραφικών πηγών όπως επιστημονικά άρθρα δημοσιευμένα σε διαδικτυακές πηγές, εξειδικευμένοι ιστότοποι σχετικά με το θέμα όπως οι αντίστοιχοι της Αγγλικής και της Αμερικανικής Ένωσης για τη Συναισθησία, η επίσημη ιστοσελίδα του Wassily Kandinsky κ.α. , διδακτορικές διατριβές, λεξικά και άλλη έντυπη δευτερεύουσα βιβλιογραφία. Όλα τα στοιχεία τα οποία παρατίθενται στην εργασία αυτή ανάγονται στις αντίστοιχες πηγές, αποτελούν επεξεργασία αυτών και δεν συνιστούν πρωτότυπη δημιουργία μου. Διεξήχθη από προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα με σκοπό τον εντοπισμό της έννοιας της συναισθησίας στο θεωρητικό έργο του ζωγράφου Wassily Kandinsky και είναι βασισμένη σε δύο από τα πιο σημαντικά θεωρητικά του έργα το Για το Πνευματικό στην Τέχνη και το Σημείο Γραμμή Επίπεδο. Είναι συνολικής έκτασης τριανταεπτά σελίδων και αποτελείται από τα εξής τμήματα : τον Πίνακα των Περιεχομένων , την Εισαγωγή που περιγράφει αναλυτικά το περιεχόμενο της εργασίας, μια σύντομη βιογραφία του Kandinsky, τις έξι ενότητες με τις υποενότητες τους που αποτελούν και το βασικό κορμό της εργασίας, τον Επίλογο- Συμπέρασμα όπου συνοψίζονται τα συμπεράσματα που προέκυψαν, το Παράρτημα των Εικόνων που λειτουργεί συμπληρωματικά του κειμένου, και την παράθεση των βιβλιογραφικών πηγών .
Keywords: Συναισθησία, Wassily Kandisky, Musicalisme (μουζικαλισμός), Συμβολισμός, Καθολικό Έργο Τέχνης