Χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση. Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και εφαρμογές αυτών στην εκπαίδευση - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Τις τελευταίες δεκαετίες η ραγδαία ανάπτυξη και η διάδοση των νέων τεχνολογιών σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις επηρέασαν όχι μόνο την καθημερινότητα και την εργασία των ατόμων, των οργανισμών και των επιχειρήσεων, αλλά αποτέλεσαν και έναν υποστηρικτικό παράγοντα της μαθησιακής διαδικασίας. Η σταδιακή αλλαγή προς ένα ανοιχτό τρόπο σκέψης και μάθησης και η αναγκαία μετατόπιση από την Κοινωνία της Πληροφορίας, στην Κοινωνία της Γνώσης και Μάθησης, επηρέασε και το χώρο της εκπαίδευσης και τη μεθοδολογία της διδακτικής πράξης και οδήγησε σε νέες μορφές εκπαίδευσης, ώστε ο σύγχρονος άνθρωπος αξιοποιώντας τα νέα μέσα της τεχνολογίας ως εκπαιδευτικού εργαλείου, να είναι σε πλεονεκτικότερη θέση και να μπορεί να αντιπαρέρχεται με επιτυχία στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις της καθημερινής του ζωής. Οι ποικίλες οικονομικές και εργασιακές απαιτήσεις και ανάγκες οδήγησαν, ιδιαίτερα πολλούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς και όχι μόνο, στην καθιέρωση ενός τρόπου μάθησης από απόσταση, διότι λόγω των αυξημένων αναγκών των εκπαιδευομένων, η φυσική παρουσία στο χώρο της εκπαίδευσης καθίσταται δύσκολη ή αδύνατη. Ένα είδος εκπαίδευσης αποτελεί η τηλεκπαίδευση, η εκπαίδευση από απόσταση που μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους: είτε μέσω σύγχρονου, είτε μέσω ασύγχρονου τρόπου. Στο πλαίσιο της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, η οποία αποτελεί και το θέμα αυτής της εργασίας, χρησιμοποιούνται νέα τεχνολογικά μέσα. Η παρούσα εργασία εστιάζει στην εκπαίδευση από απόσταση, και ειδικότερα στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται νέα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης και εξετάζονται οι εφαρμογές, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.

In recent decades, the rapid growth and spread of new technologies at a global level, economic and social developments have influenced not only the everyday life and work of individuals, organizations and businesses, but also were a supportive factor in the learning process. The gradual change towards an open way of thinking and learning and the necessary shift from the Society of Information to the Society of Knowledge and Learning has also influenced the field of education and the methodology of teaching and led to new forms of education so that the modern man, uses the new media of technology as an educational tool, to be in a more advantageous position and to be able to successfully meet the new challenges and demands of everyday life. Various financial and work demands and needs have led, in particular, to a number of educational organizations and establishing a way of distance learning. Due to the increased needs of learners, physical presence in the field of education becomes difficult or impossible. One type of training is e-learning, categorized into two types: synchronous or asynchronous. In the context of asynchronous e-learning, which is the subject of this work, new technological means are used. This work focuses on e-learning, context of asynchronous e-learning are presented and their applications, their advantages and their disadvantages are examined.
Use and development of new technologies in Asynchronous eLearning. Advantages, disadvantages and applications of these in education
Keywords: εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τηλεκπαίδευση, ασύγχρονη εκπαίδευση, συστήματα διαχείρισης μάθησης ανοικτού κώδικα και περιεχομένου, τεχνητή νοημοσύνη; e-learning, asynchronous education, modern education, learning management systems, content management systems, learning environments, artificial intelligence