Υποτιτλισμός από τα αγγλικά προς τα ελληνικά και σχολιασμός του βίντεο: The Toxic World of Self Help: Hustle Culture, Toxic Positivity, Addiction, and Fake Gurus. - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αφορά τον υποτιτλισμό ενός βίντεο με περιεχόμενο σχετικό με την προσωπική εξέλιξη του ανθρώπου στη διαδικτυακή πλατφόρμα του YouTube. Ο υποτιτλισμός ενός τέτοιου είδους βίντεο είναι πολύ σημαντικός, καθώς λειτουργεί ως επικοινωνιακός δίαυλος στη σύγχρονη εποχή, δίνοντας πρόσβαση σε οπτικοακουστικό περιεχόμενο στο ευρύτερο κοινό, είτε πρόκειται για άτομα που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα της πρωτότυπης πηγής, είτε για άτομα με ακουστικές δυσκολίες. Κατά τη διαδικασία υποτιτλισμού, υπήρξαν ορισμένες μεταφραστικές και τεχνικές προκλήσεις. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να αναλυθεί η μεθοδολογία και η τεχνικές υποτιτλισμού που απαιτούνται για την καλύτερη δυνατή παραγωγή υποτίτλων.

This BA dissertation examines the subtitling of a video related to personal development on the online platform Youtube. The subtitling of such videos plays an important role, as it serves as an accessible means of communication in the modern era, as it allows access to audiovisual content to a broader audience, including people who do not speak the language of the original source and people with hearing impairments. Throughout the subtitling process, various translation and technical challenges arose. The purpose of this dissertation is to analyse the subtitling methodology and techniques required for the best possible production of subtitles.
Keywords: υποτιτλισμός, ΜΜΕ, Youtube, αυτοβοήθεια, αυτοβελτίωση; subtitling, social media, Youtube, self-help, self-improvement