"Another Day, Another…": Δημιουργία video game με θέμα την καθημερινότητα ενός ατόμου με άγχος και κατάθλιψη - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα εργασία αφορά τον σχεδιασμό και ανάπτυξη του Many Days of Despondency, ενός βιντεοπαιχνιδιού της κατηγορίας των empathy games, με θέμα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ένα άτομο που πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και γενικευμένη διαταραχή άγχους. Στόχος του εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός διαδραστικού μέσου ενθάρρυνσης της ενσυναίσθησης για την εμπειρία προς το μη-εξοικειωμένο κοινό, ώστε να καταστεί πιο εφικτή η κατανόηση και ενίσχυση του κύκλου υποστήριξης του πάσχοντος.

This work concerns the design and development of Many Days of Despondency, a video game in the category of empathy games, about the struggles that a person suffering from major depressive disorder and generalized anxiety disorder faces in their everyday life. The goal of this venture is to create an interactive medium to foster empathy for the experience to non-familiar audiences, so the understanding and strengthening of the person's support circle may be able to grow.
"Another Day, Another...": Creating a video game about the everyday life of a person with depression and anxiety
Keywords: μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, γενικευμένη διαταραχή άγχους, κατάθλιψη, άγχος, βιντεοπαιχνίδι, empathy games, μηχανισμοί παιχνιδιού, Many Days of Despondency, σχεδιασμός βιντεοπαιχνιδιού, ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιού; major depressive disorder, generalized anxiety disorder, depression, anxiety, video game, empathy games, game mechanics, Many Days of Despondency, game design, game developing