Μετάφραση κειμένου που αντλήθηκε από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας με θέμα τη «Δημιουργία και τη διαχείριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελβετική Συνομοσπονδία» - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Για την εκπόνηση της πτυχιακής μου εργασίας επέλεξα να μεταφράσω το παραπάνω κείμενο με θέμα τη «Δημιουργία και τη διαχείριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελβετική Συνομοσπονδία». Σκέφτηκα να ερευνήσω τα είδη επιχειρήσεων και μετά από την έρευνα μου κατέληξα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρόκειται για έναν κλάδο που ανθεί στην Ελβετία και το γεγονός αυτό ήταν που με ώθησε περισσότερο να μεταφράσω το συγκεκριμένο κείμενο. Σκέφτηκα πως η μετάφραση αυτού του κειμένου αποτελεί έναν οδηγό πληροφοριών από τα γαλλικά προς τα ελληνικά, που προσφέρει ένα βήμα υπεροχής στους Έλληνες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελβετία, διαθέτοντας στην μητρική τους γλώσσα όλες τις πληροφορίες και τις συμβουλές που αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να τις ερευνήσουν σε μια γλώσσα, όπως τα γαλλικά, που πιθανότατα να μην έχουν όλοι άριστη εξοικείωση.
Keywords: μικρομεσαία επιχείρηση, διαχείριση, δημιουργία, βιωσιμότητα επιχείρησης, επένδυση, κεφάλαιο, οικονομία