Μετάφραση και σχολιασμός κειμένου με τίτλο «Resilience: three lessons from the financial crisis», του Dave Ramsden - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αφορά στη μετάφραση και το σχολιασμό της ομιλίας του Dave Ramsden, Υποδιοικητή για τις τράπεζες και τις αγορές της Τράπεζας της Αγγλίας, με τίτλο «Resilience: three lessons from the financial crisis» και θέμα την έννοια της οικονομικής ανθεκτικότητας μέσα από τα όσα διδάχθηκε από την οικονομική κρίση του 2008. Ο σχολιασμός του κειμένου όσον αφορά το μεταφραστικό του ενδιαφέρον αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν στηρίχτηκε κυρίως στο μοντέλο κειμενικής ανάλυσης της Christiane Nord.
Keywords: Μετάφραση, Οικονομική Μετάφραση, Σχολιασμός μετάφρασης